МЕДИКАМЕНТОЗНА КОРЕКЦІЯ ПОРУШЕНЬ РИТМУ СЕРЦЯ У ХВОРИХ НА ХРОНІЧНУ СЕРЦЕВУ НЕДОСТАТНІСТЬ ПІСЛЯ ПЕРЕНЕСЕНОГО ІНФАРКТУ МІОКАРДА З ПРОВЕДЕНИМ СТЕНТУВАННЯМ

Автор(и)

  • Н.В. Савчук

DOI:

https://doi.org/10.24061/2413-0737.XX.1.77.2016.31

Анотація

Внутрішньоклітинний дефіцит магнію та постішемічне підвищення концентрації іонів кальцію всередині клітини провокують синдром реперфузії у пацієнтів з інфарктом міокарда з елевацією сегмента ST (ІМзST) після проведеної реваскуляризації, що проявляється порушеннями серцевого ритму. У таких пацієнтів переважали синусова тахікардія, передсердна та шлуночкова екстрасистолії, пароксизмальні тахікардії.
З урахуванням основних патогенетичних механізмів розвитку аритмій запропоновано включити до базової терапії таких пацієнтів препаратів магнію, зокрема – препарату Ритмокор. Доведена антиаритмічна, антиішемічна дія препарату. Також відмічено позитивний вплив препарату Ритмокор на рівень магнію у крові та скорочення тривалості інтервалу QT.
З метою визначення ризику виникнення порушень серцевого ритму у хворих на ХСН провели аналіз із дослідженням шансів несприятливого/сприятливого
перебігу ХСН після перенесеного ІМ. Доведено, що шанси несприятливого прогнозу постінфарктного періоду з шлуночковими порушеннями ритму серця збільшуються у 2-3 рази при використанні базової терапії, у порівнянні з додаванням препарату Ритмокор.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

ОРИГІНАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ