ВЗАЄМОЗВ’ЯЗОК АНТРОПОМЕТРИЧНИХ ПОКАЗНИКІВ ТА ПОРОГУ СМАКОВОЇ ЧУТЛИВОСТІ ДО КУХОННОЇ СОЛІ У ПАЦІЄНТІВ З ПОЄДНАНИМ ПЕРЕБІГОМ НЕАЛКОГОЛЬНОЇ ЖИРОВОЇ ХВОРОБИ ПЕЧІНКИ ТА ГІПЕРТОНІЧНОЇ ХВОРОБИ

Автор(и)

  • Г.Ю. Машура
  • Т.М. Ганич
  • М.І. Фатула
  • О.А. Рішко
  • Б.В. Безушко

DOI:

https://doi.org/10.24061/2413-0737.XX.3.79.2016.146

Анотація

У статті представлені результати, які свідчать про вплив надмірного вживання кухонної солі нарозвиток ожиріння та погіршення антропометричних показників. Досліджено антропометричні показники 115 пацієнтів із неалкогольною жировою хворобою печінки в поєднанні з гіпертонічною хворобою II стадії з різною смаковою чутливістю до хлориду натрію. Виявлено, що в пацієнтів із неалкогольною жировою хворобою печінки в поєднанні з гіпертонічною хворобою II стадії з високим показником смакової чутливості до кухонної солі відмічається достовірне підвищення антропометричних показників. Також відзначено збільшений сольовий апетит та споживання кухонної солі в пацієнтів із високим порогом смакової чутливості до кухонної солі.

##submission.downloads##

Номер

Розділ

ОРИГІНАЛЬНІ ДОСЛІДЖЕННЯ