Вплив незбалансованого харчування на стан здоров'я лабораторних щурів в експерименті

Автор(и)

  • Л. Левченко
  • Т. Заведея
  • К. Левченко
  • О. Воробйова
  • Т. Пилипак
  • С. Галушко
  • А. Островський
  • І. Марченко

Ключові слова:

лабораторні щури; незбалансоване харчування; здоров’я

Анотація

У роботі наведені експериментальні дані спостереження за лабораторними щурами лінії Wistar на тлі годування їх незбалансованою їжею. Відмічено патологічну втрату маси тіла, затримку росту і зниження фізіологічних процесів в організмі.

Посилання

Tutel'yana VA, editor. Geneticheski – modifitsirovannye istochniki pishchi: otsenka bezopasnosti i kontrol' [Genetically modified food sources: safety assessment and control]. Moscow; 2007. 548 p. (in Russian).

Nechaev AP, Vitol IS. Bezopasnost' produktov pitaniya [Food safety]. Moscow: Izdatel'skiy kompleks MGUPP; 1999. 87 p. (in Russian).

OECD (Organisation for Economic cooperation and Development). Draft guidance document on reproductive toxicity testing and assessment. Paris: OECD; 2004. 68 p.

WHO/FAO. Report of a Joint WHO/FAO Expert Consultation on food derived from biotechnology: Safety assessment of foods derived from genetically modified microorganisms. WHO/ FAO; 2001. 27 p.

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-09-23

Номер

Розділ

ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНА МЕДИЦИНА ТА МОРФОЛОГІЯ