Діагностичні моделі щелеп, як наочний матеріал у навчальному процесі на кафедрі терапевтичної та ортопедичної стоматології

Автор(и)

  • О. Бєліков
  • В. Гавалешко

Ключові слова:

діагностична модель щелепи; навчальний процес; ефективність навчання; контроль навчання; практичні навички

Анотація

У статті представлено досвід застосування в навчальному процесі кафедри терапевтичної та ортопедичної стоматології діагностичних моделей. Підкреслена значущість їх використання на практичних і семінарських заняттях для підвищення ефективності розуміння та засвоєння навчального матеріалу студентами 2, 3, 4, 5-го курсів з дисципліни «Ортопедична стоматологія», а також здійснення відповідного контролю та оцінки виконання практичних навичок як на практичних заняттях, так і під час складання іспитів.

Посилання

Klemin VA. Diagnosticheskaya model' chelyusti [Diagnostic model of the jaw]. Moscow; 2006. 256 p. (in Russian).

Morgan DH. Diseases of the temporomandibular apparatus: A multidisciplinary approach. St. Louis; 1982. 111 p.

Motorkina TV, Dmitrienko SV, Mikhal'chenko DV, Krayushkin AI. Klinicheskie klassifikatsii, primenyaemye v ortopedicheskoy stomatologii [Clinical classifications used in orthopedic dentistry]. Volgograd; 2005. 64 p. (in Russian).

Naumovich SA, editor. Ortopedicheskaya stomatologiya. Lechenie nes"emnymi protezami [Orthopedic dentistry. Fixed prosthesis treatment]. Minsk: BGMU; 2009. 139 p. (in Russian).

Trezubov VN, Mishnev LM, Zhulev EN. Ortopedicheskaya stomatologiya: Prikladnoe materialovedenie [Orthopedic Dentistry: Applied Materials Science]. Moscow: MEDpress-inform; 2008. 384 p. (in Russian).

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-09-23

Номер

Розділ

ОБМІН ДОСВІДОМ